Boerhaavedistrict

Thibaut Visser

De afgelopen jaren ben ik, in mijn opleiding tot ingenieur architect en in mijn huidige opleiding tot water ingenieur, veel bezig met duurzaamheid. Dit gaat zowel over de vele uitdagingen die ons in de toekomst te wachten staan, maar ook vooral over de kansen die we nu kunnen grijpen. Dit wil ik graag terugbrengen naar onze buurt.

Onze computers worden steeds sneller, de tv’s steeds platter en onze telefoons steeds fijner. Deze evolutie kunnen we ook doorzetten naar onze huizen. Zo kan onze verwarming steeds beter worden afgesteld (zelfs vanaf je telefoon), heeft verlichting minder stroom nodig (die we zelf kunnen opwekken) en hebben we ramen die beter kunnen isoleren dan onze muren. De meeste woningen in onze wijk zijn gebouwd begin vorige eeuw met de kennis en motivatie van toen, waardoor het moeilijk kan zijn om ze aan te passen aan de huidige normen. Toch zijn er veel manieren om te zorgen dat onze huizen met de tijd meekunnen. Hiermee bedoel ik niet alleen het energie verbruik, maar ook het comfort.

Graag help ik iedereen in onze buurt die hun woning mee wil laten gaan met de tijd. Elk huis heeft zijn eigen geschiedenis en elke bewoner zijn en haar eigen wensen en gebruiken. Dit vergt maatwerk. Samen kunnen we kijken wat er mogelijk is voor uw huis, wat hier allemaal bij komt kijken, en wat het allemaal kan opleveren; want het zijn niet allemaal kosten, het zijn vooral kansen!