District Merenwijk

Nieuws & Agenda

Spreekuur voor bewoners Karpers, Grassen, Zegges en Forellen

Beste buurtbewoner van de Karpers, Grassen, Zegges en Forellen,

Zaterdag 15 september houdt Energie in de Merenwijk om 11.00 uur en 13.00 uur spreekuur in de speeltuin bij Purperforel en Snoekforel. Energie in de Merenwijk is een project van Marc Koene en Michèle Stokla. Wij wonen in de wijk en werken voor en met de bewoners van de Merenwijk. We zetten ons in voor energiebesparing en duurzame energie voor onze woningen en zijn wijkambassadeur van de GaGoed campagne van de gemeente Leiden (http://energie.gagoed.nl/district-merenwijk).

Tijdens het spreekuur kun je informatie krijgen over het verduurzamen van je huis en kun je vragen stellen over isolatie (vloer, glas, spouwmuur, dak), zonnepanelen, een groen dak of een warmtepomp. Wat hebben we nog meer te bieden?

-        Voorbeelden van warmtefoto’s van het type woningen in de buurt;

-        Verbeterplannen voor de rode forellen en de huizen met de roze gevels;

-        Van woningen op de foto’s hieronder hebben wij warmtefoto’s en gericht advies;

-        Informatie over subsidies van de gemeente Leiden en het Rijk;

-        Kennis maken met de Zelf-Makkelijk-Doen-box voor doe-het-zelf maatregelen;

-        Inschrijven voor de nieuwsbrief van Energie in de Merenwijk.

Heb je interesse om langs te komen op zaterdag 15 september?
Meld ons dan even of je om 11.00 uur of om 13.00 uur wilt langskomen. We starten het spreekuur met algemene informatie en daarna kun je vragen over je eigen huis en situatie stellen. Bij slecht weer regelen we een binnenlocatie. Mensen die zich aangemeld hebben ontvangen daarover bericht en we kondigen de binnenlocatie aan op gagoed.nl.

Geen tijd om 15 september langs te komen? Niet erg. Met een mailtje aan energieindemerenwijk@gmail.com kun je ook je vragen stellen en kun je je opgeven voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van toekomstige activiteiten en acties.

We hopen je te ontmoeten op zaterdag 15 september in de speeltuin Snoekforel / Purperforel.

Marc Koene en Michèle Stokla

Spreekuur voor bewoners van de Banken, Bessen en Tuinen

Beste buurtbewoner van de Banken, Bessen en Tuinen,

Zaterdag 25 augustus houdt Energie in de Merenwijk tussen 11.00 en 14.30 uur spreekuur op het schoolplein van De Meerpaal en De Tweemaster aan het Broekplein in de Merenwijk. Energie in de Merenwijk is een project van Marc Koene en Michèle Stokla. Wij wonen in de wijk en werken voor en met de bewoners van de Merenwijk. We zetten ons in voor energiebesparing en duurzame energie voor onze woningen en zijn wijkambassadeur van de GaGoed campagne van de gemeente Leiden (http://energie.gagoed.nl/district-merenwijk).

Tijdens het spreekuur kun je informatie krijgen over het verduurzamen van je huis en kun je vragen stellen over isolatie (vloer, glas, spouwmuur, dak), zonnepanelen, een groen dak of een warmtepomp. Wat hebben we nog meer te bieden?

-         Voorbeelden van warmtefoto’s van het type woningen in de buurt;

-         Van woningen op de foto’s hebben wij warmtefoto’s en gericht advies;

-         Informatie over subsidies van de gemeente Leiden en het Rijk;

-         Kennis maken met de Zelf-Makkelijk-Doen-box voor doe-het-zelf maatregelen;

-         Inschrijven voor de nieuwsbrief van Energie in de Merenwijk.

Spreek een architect

Tussen 12.00 en 14.00 is Willemjan van Daalen aanwezig bij de stand. Hij is architect (http://www.vandaalenarchitectuur.com/), woont in de Merenwijk en is eerder betrokken geweest bij activiteiten en Energie in de Merenwijk. Wil je graag een architect raadplegen met specialistische vragen over je woning, geef dat ons dan vooraf door, dan maken we een rooster. Je hoort vrijdag 24 augustus hoe laat je Willemjan kan spreken.

Heb je interesse om langs te komen op zaterdag 25 augustus? Meld het ons dan even, zodat we een schema kunnen maken als het drukker wordt dan verwacht. Bij slecht weer hebben we een binnenlocatie in EPI-centrum Slaaghwijk, Valkenpad 34-36.

Geen tijd om 25 augustus langs te komen? Niet erg. Met een mailtje aan energieindemerenwijk@gmail.com kun je ook je vragen stellen en kun je je opgeven voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van toekomstige activiteiten en acties.

We hopen je te ontmoeten op zaterdag 25 augustus op het schoolplein aan het Broekplein.

Marc Koene, Michèle Stokla en Willemjan van Daalen

Nieuwsbrief Energie in de Merenwijk mei 2018

De nieuwsbrief van Energie in de Merenwijk is weer beschikbaar. Lees hem via de volgende link:

https://mailchi.mp/21b3962ee725/nieuwsbrief-energie-in-de-merenwijk-mei-2018

Veel leesplezier!

Nieuwsbrief december 2017

De nieuwste nieuwsbrief van december 2017 is hier te lezen

Actie zonnepanelen

Zonnepanelen actie

Wilt u een lagere energierekening? En ook een bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze stad? Profiteer dan nu van ons Goed initiatief om gezamenlijk zonnepanelen in te kopen. Wij, als wijkambassadeurs, organiseren belangeloos een collectieve inkoopactie.

Hoe werkt het?

Iedereen met een eigen dak kan meedoen. Door de gezamenlijke inkoop zorgen wij voor een goede prijs. Hoe meer inwoners meedoen, hoe goedkoper de aanschaf!

Welke installateur?

Wij als Leidse wijkambassadeurs energie, hebben bij een groot aantal installateurs uit de Leidse regio een prijs- en kwaliteitsopgave aangevraagd. De installateurs werden niet alleen beoordeeld op een goede balans tussen kwaliteit en prijs, maar ook op flexibiliteit, betrouwbaarheid en de garanties van het systeem. Het gaat om de installatie van zonnepanelen die minimaal 25 jaar een goed rendement blijven leveren. Voor een gemiddeld huishouden betreft het een installatie met een vermogen van ca. 2000 kWh (meer of minder kan uiteraard ook) met terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar. Als u de aanschaf van zonnepanelen combineert met een groen dak, dan verbetert het rendement van de panelen met zo’n 6%. Meer informatie over de aanleg en subsidie van groene daken vindt u op www.groenedakenleiden.nl.

Heeft u interesse in deze collectieve zonnepanelen inkoop? Of heeft u nog een vraag?

Mail naar energieindemerenwijk@gmail.com voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.Nieuwsbrief Energie in de Merenwijk, juni 2017

De nieuwsbrief van Energie in de Merenwijk lezen? Klik dan hier

Wijkambassadeurs vragen om structureel beleid

Wijkambassadeurs van de Ga Goed campagne vragen het bestuur van de gemeente Leiden het beleid voor energiebesparing structureel te maken. Eind 2017 dreigt de subsidie voor bewoners en de ondersteuning voor de wijkambassadeurs te stoppen. Dat ontmoedigt huiseigenaren en actieve bewoners. De brief is hier te lezen.

Nieuwsbrief Energie in de Merenwijk, december

Klik hier voor de nieuwsbrief van december van Energie in de Merenwijk


Nieuwsbrief Energie in de Merenwijk

De nieuwe nieuwsbrief van Energie in de Merenwijk is uit.
Bekijk hier de nieuwsbrief online.