Leiden-Noord

Nieuws & Agenda

Goed Burenroute zondag 16 september 2018

In Leiden Noord heeft al een groot aantal mensen grote of kleine stappen genomen om hun woning energiezuiniger en comfortabeler te maken.

Zondag 16 september kan je tijdens een wandeling of fietstocht door Leiden Noord kennis met hen maken en horen hoe zij het aangepakt hebben.

De route start om13 uur bij ons, op de Hansenstraat 14. Daar ontvang je een plattegrond met alle informatie. Je kunt hem alleen of samen met buren of vrienden doen en helemaal volgens je eigen tempo en volgorde. Je kunt tijdens de kleine tocht 6 huizen bezoeken en bent bij daar welkom tot 16 uur.

Let op: op de flyer die je wellicht ontvangen hebt staat 13 en 16 uur, maar het is van 13 tot 16 uur!

Aanmelden graag via email of telefonisch: 06 2952 2975.


Burendag zondag 23 september 2018 Marepark

Op zondag 23 augustus viert Groenoord-Zuid Burendag!

Vanaf 13uur zijn er in het Marepark diverse kramen en activiteiten voor groot en klein. Er is ook weer veel lekkers en muziek. En wegens het grote succes van afgelopen jaar vindt er ook de tweede editie van de Leidse Geuzenspelen plaats!

Wij staan er ook, met informatie en een knutselactiviteit voor kinderen.

Tot dan!

Informatieavond 'Klimaatbestendig Wonen' op maandag 1 oktober

Het klimaat laat ons steeds vaker zijn grillige kanten zien. Hittegolf, stortregen, storm. Wat is onze bijdrage hieraan en wat kunnen wij doen om onze huizen daarop in te richten?

We hebben drie sprekers die over de Leidse Warmtevisie, het bufferen van water door groene daken en groene gevels en het vakkundig verduurzamen van je woning komen vertellen.

Begin: 20:00 uur, inloop vanaf 19:45

Einde: 22:30

Waar: Theehuis Tuin van Noord

In verband met de grootte van de zaal ontvangen wij graag je aanmelding op 06 2952 2975 of goednoord@gmail.com

Nieuwsbrief Goed Noord

Er is weer een nieuwe nieuwsbrief van Goed Noord! Niet ontvangen? Lees hem dan hier!

Onze nieuwsbrief verschijnt maandelijks. Wil je hem graag regelmatig ontvangen? Dan kan je hem via deze link abonneren!

Gemeentelijke subsidie voor isolatie beschikbaar!

Sinds april 2018 is de gemeentelijke subsidie voor isolatiemaatregelen weer beschikbaar.

Ben je aan het verbouwen of wil je dit jaar daar nog mee beginnen? En ga je bijvoorbeeld je dak of je begane grond vloer isoleren? Wil je dubbel glas in je ramen laten zetten of de spouwmuur isoleren? Vraag dan subsidie aan om 25% van de kosten van het isolatiemateriaal plus de kosten voor het aanbrengen daarvan terug te krijgen. Het materiaal mag nog niet ingebouwd zijn om subsidie ervoor aan te kunnen vragen. Maar zodra de aanvraag verstuurd is kan met het werk begonnen worden (wel op eigen risico of de subsidie ook daadwerkelijk toegekend wordt natuurlijk). De aanvraag kan digitaal ingediend worden via www.duurzaambouwloket.nl. Ook voor duurzame techniek zoals een zonneboiler voor warm water of een warmtepomp die (gedeeltelijk) je cv ketel kan vervangen is subsidie beschikbaar (via de Rijksoverheid).

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op, dan lichten we het toe.

Goed Zonnepanelen Actie groot succes!

De actie voor een collectieve inkoop van zonnepanelen, die wij samen met onze collega energieambassadeurs gestart zijn, is een groot succes!

Sinds de zomer 2017 zijn er al rond 300 aanvragen binnen gekomen en zijn al een groot aantal installaties opgeleverd. In verband met de drukte kon onze partner voor deze actie in het begin even niet alle aanvragen op tijd beantwoorden, maar intussen is iedereen benaderd. En mocht dat niet zo zijn, dan horen we het graag :)

Omdat wij zien hoe groot het interesse in de actie is gaan we er gewoon mee door!

Ook meedoen? Stuur ons dan een email naar goednoord@gmail.com of meld je aan via de website:http://energie.gagoed.nl/zonnepanelenactie

Goed Zonnepanelen actie

Als Goed energieambassadeurs hebben wij een actie gestart om collectief voor een goede prijs bij een Leidse ondernemer zonnepanelen te kunnen kopen. Heb je interesse, houd de website in de gaten, er komt een knop om je aan te melden mocht je mee willen doen. Of geef je direct via de email bij ons op, dan zorgen wij voor meer informatie!

De Duurzame Meetlat is er!

Energie besparen hoeft niet altijd gepaard te gaan met grote ingrepen. De Duurzame Meetlat laat zien hoe je ook met kleine maatregelen een hoop energie (en geld!) kunt besparen en gelijktijdig je CO2 uitstoot verminderd.

Kom hem bij ons ophalen of laat ons weten of je hem per post of digitaal wilt ontvangen.