Leiden-Noord

Nieuws & Agenda

Nieuwsbrief Goed Noord

Afgelopen week werd onze eerste Goed Noord nieuwsbrief gelanceerd! Niet ontvangen? De nieuwsbrief is ook hier te lezen: http://mailchi.mp/683f7f2dbd3f/goed-noord-nieuwsbrief-14-02-2018

Afhankelijk van hoeveel nieuws er te berichten valt zullen wij maximaal eens per maand een nieuwe nieuwsbrief samenstellen. Abonneren op onze nieuwsbrief kan hier: http://eepurl.com/dlHfMHGoed Zonnepanelen Actie groot succes!

De actie voor een collectieve inkoop van zonnepanelen, die wij samen met onze collega energieambassadeurs gestart zijn, is een groot succes!

Sinds de zomer 2017 zijn er al rond 300 aanvragen binnen gekomen en zijn al een groot aantal installaties opgeleverd. In verband met de drukte kon onze partner voor deze actie in het begin even niet alle aanvragen op tijd beantwoorden, maar intussen is iedereen benaderd. En mocht dat niet zo zijn, dan horen we het graag :)

Omdat wij zien hoe groot het interesse in de actie is gaan we er ook gewoon mee door!

Meer informatie vindt je hier: http://energie.gagoed.nl/tuinstad-staalwijk-en-vreewijk/presentaties-zonnepanelenactie

Ook meedoen? Stuur ons dan een email naar goednoord@gmail.com of meld je aan via de website:http://energie.gagoed.nl/zonnepanelenactie


Gemeentelijke subsidie voor isolatie nog tot einde van 2017 beschikbaar!

Ben je aan het verbouwen of wil je dit jaar daar nog mee beginnen? En wil je daarbij ook een deel van je woning isoleren? Bij voorbeeld je dak of je begane grond vloer? Wil je dubbel glas in je ramen laten zetten of de spouwmuur isoleren?

Dan maak je tot eind van dit jaar nog kans om 25% van de kosten van het isolatiemateriaal en eventueel het aanbrengen daarvan vergoed te krijgen.

Het materiaal mag nog niet ingebouwd zijn om subsidie ervoor aan te vragen. Maar zodra de aanvraag verstuurd is kan met het werk begonnen worden (wel op eigen risico of de subsidie ook daadwerkelijk toegekend wordt natuurlijk).

Ook voor duurzame techniek zoals een zonneboiler voor warm water of een warmtepomp die (gedeeltelijk) je cv ketel kan vervangen is subsidie beschikbaar (via de Rijksoverheid).

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op, dan lichten we het toe.

goednoord@gmail.com


Goed Zonnepanelen actie

Als Goed energieambassadeurs hebben wij een actie gestart om collectief voor een goede prijs bij een Leidse ondernemer zonnepanelen te kunnen kopen. Heb je interesse, houd de website in de gaten, er komt een knop om je aan te melden mocht je mee willen doen. Of geef je direct via de email bij ons op, dan zorgen wij voor meer informatie!

De Duurzame Meetlat is er!

Energie besparen hoeft niet altijd gepaard gaan met grote ingrepen. De Duurzame Meetlat laat zien hoe je ook met kleine maatregelen een hoop energie (en geld!) kunt besparen en gelijktijdig je CO2 uitstoot verminderd.

Kom hem bij ons ophalen of laat ons weten of je hem per post of digitaal wilt ontvangen.

P.S.

Er is naast het voorbeeldboekje voor historische woningen nu ook een voorbeeldboekje voor alle andere woningen. Erg geschikt voor huizen van rond 1910/1920 zoals zij vaak hier in Leiden Noord te vinden zijn!


Goed Groenoord wordt Goed Noord!

Vanaf 1 januari 2017 zijn wij niet alleen in onze eigen wijk Groenoord actief om te informeren over het verduurzamen van woningen en het verlagen van de energierekening. Als wijkambassadeurs zijn wij nu voor de rest van Leiden Noord aanspreekpersoon rondom alle vragen die hiermee te maken hebben. Dus ook voor buren uit de Maredijk buurt, het Noorderkwartier en de Kooi! Houd onze agenda hier op de website en onze Facebook pagina in de gaten voor nieuwe bijeenkomsten en acties! 

En neem vooral contact met ons op als je meer wilt weten over een energiescan, een ketelcheck, subsidiemogelijkheden of meer!