Tuinstad-Staalwijk en Vreewijk

Nieuws & Agenda

Isolatieactie Duurzaam Bouwloket

Het Duurzaam Bouwloket start een kortingsactie voor woningeigenaren. 

Vanaf 20 januari t/m 31 maart 2018 krijgt u 10% korting op de prijs voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloer- en bodemisolatie.

Let op! Deze korting geldt alleen als de offerteaanvraag verloopt via actiepagina www.duurzaambouwloket.nl/isolatie.
Hier is ook meer informatie te vinden over de actievoorwaarden en uitvoerende bedrijven die deelnemen aan de actie.


Veel woningen slecht geïsoleerd

Het grotendeel van de woningen gebouwd voor het jaar 1975 is slecht of niet geïsoleerd. Een groot aantal woningbezitters heeft hierdoor onnodig veel stookkosten, wat niet goed is voor hun portemonnee en schadelijk voor het milieu.

Duurzaam Bouwloket organiseert de isolatieactie om woningbezitters bewust te maken van het besparingspotentieel  en op weg te helpen met een leuke korting.


Gratis en onafhankelijk advies

Bent u benieuwd welke mogelijkheden er zijn om uw woning te isoleren?
Dan kunt u terecht bij het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket. Onafhankelijk adviseurs helpen u van A tot Z verder te helpen bij het verduurzamen van de woning.


Stel uw vraag via de helpdesk, door te bellen (072-743 39 56) of te mailen (info@duurzaambouwloket.nl).  

Nationale Warme Truiendag

Elk jaar weer gaat Nederland energieverspilling te lijf: door de verwarming lager te zetten en energiebesparingssuccessen te delen. Dus zet 'm in je agenda: op vrijdag 2 februari 2018 vieren we weer Warmetruiendag! 

Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar gezellig en comfortabel 6% energie - en dus 6% CO2 - per graad!

Voor meer informatie zie de warme truien site

Klimaatfilm in speeltuin Zuiderkwartier

Before the Flood

Kom maandag 29 januari ook kijken!

Uw wijkambassadeurs van de GaGoed campagne organiseren een filmavond in Speeltuin Zuiderkwartier.

Klimaatverandering en de uitkomst. De veelbesproken documentaire Before the Flood, laat zien wat de desastreuze gevolgen van de opwarming van de aarde zijn.

We kijken en bespreken samen de film en kijken wat je als gemeente, wijk en individu kan doen om de gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan.

Maandag 29 januari

Tijd: inloop vanaf 19.30 uur. Start 20.00 uur.

Locatie: Speeltuin Zuiderkwartier, Anjelierstraat 2, Leiden

http://www.speeltuinzuiderkwartierleiden.nl/

Toegang gratis, frisdrank 1 euro.

Beperkt aantal plaatsen dus aanmelden gewenst.

Mailadres aanmelden: michiel.janss@xs4all.nl of caroline@picocommunicatie.nl

Klimaatdocumentaire en de zoektocht naar antwoorden

Deze film is gemaakt in opdracht van National Geographic in samenwerking met Fisher Stevens. DiCaprio wordt drie jaar lang gevolgd, terwijl hij alle uithoeken van de wereld bezoekt, om de gevolgen van klimaatverandering te laten zien. Hij zoekt tijdens zijn reis naar antwoorden over hoe we kunnen voorkomen dat we de wereld vernietigen en gaat de dialoog aan met wetenschappers, activisten en bekende wereldleiders. Hij sprak onder anderen met Barack Obama, met Elon Musk (van Tesla) en met de paus, die zich hardmaakt voor klimaatactie.

Beeld: Ratpac Documentary Films

De film vertelt een kalm, realistisch en helder verhaal. En wat erg mooi is: DiCaprio maakt zich er niet gemakkelijk vanaf. Zijn bereidheid om Amerika te (laten) bekritiseren, is best uitzonderlijk en zeer te prijzen.

Hij is zich ervan bewust dat het probleem niet alleen bij de politiek, de media en de fossiele industrie zit, maar ook bij Westerse consumptie. En dus krijg je als kijker tips om je eigen voetafdruk te verkleinen.

Een kijker: ‘Het is een film van ‘onbetwistbare urgentie,’ ‘frustrerend, maar vaak overtuigend’ en soms zelfs ‘hartverscheurend.’

Al met al zou ik zeggen: mis deze film niet. 

Actie Natuur en Milieu

Stichting Natuur en Milieu heeft een jaarlijkse actieweek voor energiebesparende maatregelen

Natuur & Milieu biedt je van 22 t/m 29 november de allerwarmtste deals voor een comfortabel en energiezuinig huis. Van tochtstrips en radiatorfolie tot vloerisolatie en zonnepanelen. Alles voor scherpe actieprijzen!

Tot en met woensdag 29 november profiteer je van deze deals op warmehuizendagen.nl. Wil je er dus ook warmpjes bijzitten deze winter? Ga dan snel naar de website, bekijk de deals en vraag een offerte aan!


Actie zonnepanelen


Wil jij een lagere energierekening? En ook nog een bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze stad? Je kunt nu profiteren van ons GaGoed initiatief om gezamenlijk zonnepanelen in te kopen. Wij, als energieambassadeurs van de gemeentelijke GaGoed campagne, organiseren belangeloos een collectieve inkoopactie.

Hoe werkt het?

Iedereen die zonnepanelen op zijn dak willen laten plaatsen kan meedoen. Door de gezamenlijke inkoop zorgen wij voor een goede prijs. Als meer inwoners meedoen wordt de aanschaf goedkoper, dus het is in ieders belang dat zoveel mogelijk huizen meedoen. Vraag gerust je buren of zij ook willen meedoen!

Welke installateur?

Wij, als Leidse energieambassadeurs, hebben bij een groot aantal installateurs uit de Leidse regio een prijs- en kwaliteitsopgave aangevraagd. Deze hebben wij vergeleken en het beste aanbod geselecteerd. De installateurs werden niet alleen beoordeeld op een goede balans tussen kwaliteit en prijs, maar ook op flexibiliteit, betrouwbaarheid en de garanties van het systeem.

Het gaat om een installatie van zonnepanelen die minimaal 25 jaar een goed rendement blijven leveren. Voor een gemiddeld huishouden betreft het een installatie met een vermogen van ca. 2.000 Kwh (meer of minder kan uiteraard ook), met terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar. Daarna verdien je zelfs geld terug.

De rol van energieambassadeurs

Iedere wijk in Leiden heeft een energieambassadeur (of soms 2). Hij of zij stimuleert inwoners hun woning te verduurzamen, bijvoorbeeld door isolatie van ramen of het dak (hiervoor is op dit moment ook nog subsidie via de gemeente beschikbaar). Ook over andere duurzame installaties zoals een zonneboiler of een warmtepomp kunnen wij informatie geven. Wij werken hierbij belangeloos.

Wil je weten welke maatregelen voor jouw woning nog meer mogelijk zijn? Geef je dan op voor een gratis energiescan via energiescan.

Combineren met een groendak

Als je zonnepanelen combineert met een groendak, dan verbetert het rendement van de panelen met zo’n 6%. Meer informatie over de aanleg en subsidie van groene daken vind je op www.groenedakenleiden.nl

Wil je meedoen?

Als je wilt meedoen met de collectieve zonnepaneleninkoop of hierover op de hoogte worden gehouden, geef je dan op bij
Michiel Janssen, michielgaatgoed@xs4all.nl / 06 53 896 620 of
Caroline Piet, caroline.piet@xs4all.nl / 06 14 244 461Komt voor de bakker

Energie halen bij de bakker?

 Komt voor de bakker!

Haal je brood bij Bakker Jan? Neem dan direct een kadobon mee voor een gratis Energiescan of CV-ketelcheck.

Wil je meer weten over energie besparen in je woning? Schuif dan aan bij de grote tafel van Bakker Jan op zaterdagochtend 28 januari tussen 9 en 11. Caroline en Michiel vertellen u meer over de gratis energiescan en cv ketelcheck en over de mogelijkheden van energiebesparing, gemeentelijke subsidies en goedkope leningen waar je op dit moment gebruik van kunt maken.

Hé Henk, waar ga jij naar toe? Even energie halen bij de bakker!

Zaterdag 28 januari van 9 tot 11 uur bij Bakker Jan/ Herenstraat 32-34
Tuinstad-Staalwijk-Vreewijk