Tuinstad-Staalwijk en Vreewijk

Nieuws & Agenda

Actie zonnepanelen


Wil jij een lagere energierekening? En ook nog een bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze stad? Je kunt nu profiteren van ons GaGoed initiatief om gezamenlijk zonnepanelen in te kopen. Wij, als energieambassadeurs van de gemeentelijke GaGoed campagne, organiseren belangeloos een collectieve inkoopactie.

Hoe werkt het?

Iedereen die zonnepanelen op zijn dak willen laten plaatsen kan meedoen. Door de gezamenlijke inkoop zorgen wij voor een goede prijs. Als meer inwoners meedoen wordt de aanschaf goedkoper, dus het is in ieders belang dat zoveel mogelijk huizen meedoen. Vraag gerust je buren of zij ook willen meedoen!

Welke installateur?

Wij, als Leidse energieambassadeurs, hebben bij een groot aantal installateurs uit de Leidse regio een prijs- en kwaliteitsopgave aangevraagd. Deze hebben wij vergeleken en het beste aanbod geselecteerd. De installateurs werden niet alleen beoordeeld op een goede balans tussen kwaliteit en prijs, maar ook op flexibiliteit, betrouwbaarheid en de garanties van het systeem.

Het gaat om een installatie van zonnepanelen die minimaal 25 jaar een goed rendement blijven leveren. Voor een gemiddeld huishouden betreft het een installatie met een vermogen van ca. 2.000 Kwh (meer of minder kan uiteraard ook), met terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar. Daarna verdien je zelfs geld terug.

De rol van energieambassadeurs

Iedere wijk in Leiden heeft een energieambassadeur (of soms 2). Hij of zij stimuleert inwoners hun woning te verduurzamen, bijvoorbeeld door isolatie van ramen of het dak (hiervoor is op dit moment ook nog subsidie via de gemeente beschikbaar). Ook over andere duurzame installaties zoals een zonneboiler of een warmtepomp kunnen wij informatie geven. Wij werken hierbij belangeloos.

Wil je weten welke maatregelen voor jouw woning nog meer mogelijk zijn? Geef je dan op voor een gratis energiescan via energiescan.

Combineren met een groendak

Als je zonnepanelen combineert met een groendak, dan verbetert het rendement van de panelen met zo’n 6%. Meer informatie over de aanleg en subsidie van groene daken vind je op www.groenedakenleiden.nl

Wil je meedoen?

Als je wilt meedoen met de collectieve zonnepaneleninkoop of hierover op de hoogte worden gehouden, geef je dan op bij
Michiel Janssen, michielgaatgoed@xs4all.nl / 06 53 896 620 of
Caroline Piet, caroline.piet@xs4all.nl / 06 14 244 461